28 Aralık 2012 Cuma

Merzifon Saat Kulesi




Merzifon'un neresine giderseniz gidin göz göze gelebileceğiniz saat kulesi, Çelebi Sultan Mehmet’in emri ile Mehmet Memişoğlu Ebubekir tarafından yapılmıştır. Bu saat kulesi Amasya Mutasarrıfı Ziya Paşa tarafından yenilenmiştir. 1886'da inşa edildi. Çemberlerle çevrili yuvarlak kule, yapılı saatin gövdesinde bir de şerefe bulunuyor. Ağırlık sistemiyle çalışan kule saatlerinden kabul edilen Merzifon Saat Kulesi, günümüzde de zamanı göstermeye devam ediyor. 
Merzifon saat kulesi tuğladan yapılmış silindirik gövdelidir. Bu gövde üç çember ile daha hareketli bir görünüm kazandırılmıştır. Minareyi andıran kulenin köşeleri prizma şeklinde olup, her yüzüne yuvarlak kadranlı birer saat yerleştirilmiştir.
Üzeri kubbe ile örtülü olan saat kulesinin çanının sesinin iyi duyulabilmesi için her yöne yuvarlak kemerli birer pencere açılmıştır.

26 Aralık 2012 Çarşamba

Merzifon'a Yeni Sentetik Saha

İlk Yapılırken

Yapılmasına Az Kalmışken


Merzifona yeni sentetik saha yapılmaya başlandı.Etrafında resimde'de görüldüğü gibi kırmızı halı serilmiş.Etrafı  plastik kaplı helezon tellerle çevrili ve 4 köşesinde büyük aydınlatma sistemi var.Çalışmalar devam etmektedir.

17 Aralık 2012 Pazartesi

Merzifon'a İlk Kar Yağdı



Merzifon'a 14 Aralık 2012'de ilk kar yağdı ama yerlerde tutmadı sadece çatılarda ve ağaçlarda tuttu resimdede görüldüğü gibi.

14 Ekim 2012 Pazar

Merzifonlu Kara Mustafa Paşa Camii


     Merzifonlu Kara Mustafa Paşa Camii Hicri:1077 Miladi:1666 tarihinde yapılmıştır.ilçenin en büyük camisi olan bu cami; Osmanlı Sadrazamlarından Merzifonlu Kara Mustafa Paşa tarafından, 1666 yılında yaptırılmış.Caminin iç mekânını aydınlatan üç sıra pencerenin günümüzde yuvarlak kemerli olmalarına karşın, duvardaki izlerden, orijinal yapımında bu pencerelerin sivri kemerli oldukları da anlaşılıyor.Mihrap ve minberi sade bir görünüme sahip caminin; giriş kapısının iki yanındaki kapılarla üst kata, kadınlar mahfiline çıkılıyor. 

Eski Merzifon Kervansarayı Restore Ediliyor



     Merzifonun eski kullanılmayan kervansarayı otele dönüştürülüyor.Lüks bir otel olması beklenen kervansaray yine misafirlere konaklama yeri olarak kullanılacak ve her odada duşakabin,tuvalet,banyo,lavabo bulunacaktır bu kervansaray şuanda restore edilmektedir.

Çanakkale Şehitleri Parkı



     Merzifon çanakkale şehitleri parkı 27 Temmuz 2008 tarihinde açılmıştır parkta çay içilecek bir kafe bulunmaktadır.Çocukları oynatabilecek kaydırak salıngaç vb. oyuncaklar bulunmaktadır.Spor aletleride bulunmaktadır.Yaz geceleri çok kalabalık ve çok eğlenceli bir yer olur.  

12 Ekim 2012 Cuma

Merzifon'un Tanımı



                                              MERZİFON
Merzifon bir çok ilçelere göre daha çok gelişmiştir merzifon'un nüfusu 2000 yılı genel nüfus sayımına göre, 67281'dür. Bunun 45613'i ilçe merkezinde, 21668'sı köy ve kasabalarda yaşamaktadır. Rakımı yaklaşık olarak 700 metredir posta kodu 05307 dir.Belediye Başkanı M.KADRİ AYDINLI 'dır ilçenin kaymakamı M.FATİH GEYİM'dir.

İlçede 2 tane Ptt bulunmaktadır ve 5 adet Aile Sağlığı Merkezi bulunmaktadır.1 tane Büyük Karamustafa Paşa Devlet Hastanesi bulunmaktadır.İlçede 5. Ana Jet Üs Komutanlığı ve Radar Mevzi Komutanlığı mevcuttur.


       


Sağlık Kuruluşları                   

  • Asker hastanesi(Hava hastanesi)
  • Merzifon Kara Mustafa Paşa Devlet Hastanesi
  • 5 adet aile sağlığı merkezi,Verem Savaş dispanseri
  • 1 özel tıp merkezi(Onur Tıp Merkezi)
  • 30 eczane