28 Aralık 2012 Cuma

Merzifon Saat Kulesi




Merzifon'un neresine giderseniz gidin göz göze gelebileceğiniz saat kulesi, Çelebi Sultan Mehmet’in emri ile Mehmet Memişoğlu Ebubekir tarafından yapılmıştır. Bu saat kulesi Amasya Mutasarrıfı Ziya Paşa tarafından yenilenmiştir. 1886'da inşa edildi. Çemberlerle çevrili yuvarlak kule, yapılı saatin gövdesinde bir de şerefe bulunuyor. Ağırlık sistemiyle çalışan kule saatlerinden kabul edilen Merzifon Saat Kulesi, günümüzde de zamanı göstermeye devam ediyor. 
Merzifon saat kulesi tuğladan yapılmış silindirik gövdelidir. Bu gövde üç çember ile daha hareketli bir görünüm kazandırılmıştır. Minareyi andıran kulenin köşeleri prizma şeklinde olup, her yüzüne yuvarlak kadranlı birer saat yerleştirilmiştir.
Üzeri kubbe ile örtülü olan saat kulesinin çanının sesinin iyi duyulabilmesi için her yöne yuvarlak kemerli birer pencere açılmıştır.

26 Aralık 2012 Çarşamba

Merzifon'a Yeni Sentetik Saha

İlk Yapılırken

Yapılmasına Az Kalmışken


Merzifona yeni sentetik saha yapılmaya başlandı.Etrafında resimde'de görüldüğü gibi kırmızı halı serilmiş.Etrafı  plastik kaplı helezon tellerle çevrili ve 4 köşesinde büyük aydınlatma sistemi var.Çalışmalar devam etmektedir.

17 Aralık 2012 Pazartesi

Merzifon'a İlk Kar Yağdı



Merzifon'a 14 Aralık 2012'de ilk kar yağdı ama yerlerde tutmadı sadece çatılarda ve ağaçlarda tuttu resimdede görüldüğü gibi.